Helsingborgs Rhododendronförening

Helsingborgs Rhododendronförening

Program för hösten 2021

13 september

Växtmarknad i Hildings Have.

Tillsammans med Helsingborgs Trädgårdsförening har vi växtmarknad på vår odlingslott kl 14.00. Säljare medtager eget bord och annat som behövs vid försäljningen. 10 procent av försäljningssumman betalas till föreningen. Alla säljare och köpare är varmt välkomna.

Oktober

Vi hoppas kunna ha ett medlemsmöte i Gröna Huset på Råå.

Se vår hemsida för mer information längre fram i höst.

Arbetet med skötsel och utveckling av vår odlingslott Hildings Have fortsätter.

Följande lördagar träffas vi kl 9.00 för att arbeta tillsammans 25 juli, 22 augusti, 12 september och 17 oktober.

Program våren 2021

 Detta märkliga år är snart till ända och vi vill dela med oss av ett nytt fräscht program för det kommande året, som vi hoppas ska bli ett år fullt av fina trädgårdsupplevelser. Årsmötet, som borde vara i februari skjuts pga pandemin upp på obestämd tid. Våra arbetsdagar i Hildings Have rullar på som vanligt vid fem tillfällen, alla lördagar då vi träffas kl. 09.00 -12.00. Lördagarna är följande : 10 april, 24 april, 8 maj, 5 juni och 3 juli. Det senaste året har deltagarna haft egen liten matsäck med sig som vi njuter av någonstans i Haven innan vi fortsätter vårt arbete. Nedan följer övriga programpunkter: Söndag 9 maj kl 14- 15.30 är det växtmarknad i Hildings Have. Säljare medtager eget bord och annat som behövs vid försäljningen. 10 procent av försäljningssumman betalas till föreningen. Söndag 23 maj kl 11- 16 bjuder vi in till Öppen trädgård för föreningens medlemmar hemma hos Anna o Ulf Hemdal, Jonstorpsvägen 238 i Allerum. Trädgården visar upp sig i sin vackraste skrud. Känn er alla Hjärtligt välkomna. Onsdag 9 juni kl 18-21 anordnar vi ”Trädgårdssnack på Hildings”. Detta är ett samarrangemang med Trädgårdsföreningen.Vi träffas på odlingslotten och utbyter tankar kring trädgård och växter. Föreningarna bjuder på något lätt att äta och dricka. Bindande förhandsanmälan till Ulf Hemdal tel 93103 eller ulf.hemdal@gmail.com. Max antal 20 personer.

Vårens och sommarens program 2020

28 januari Frösådd av rhododendron Gröna huset kl 18:30 Lybäcksgatan 22 Råå

Först lite teori om fröer och sådd, sedan praktik. Föreningen tillhandahåller fröer, krukor och substrat men även små nysådda plantor så att alla får tillfälle att göra egna rhododendronbuskar.

25 februari Årsmöte Gröna huset kl 18:30

Stadgeenliga årsmötesförhandlingar och kaffe med dopp. Kallelse och dagordning kommer på vår hemsida www.hbgrhododendro.se när det är dags.

24 mars Inställt Medlemsmöte Gröna huset kl 18:30

Åsa Eklund trädgårdsmästare på Sofiero berättar och visar bilder från parken. Det handlar om parkens Rhododendronsamling, hur den tas om hand och historiken bakom. Just nu pågår inventering och nyplantering av Rhododendron.

28 april Inställt Trädgårdsbesök hos Carlbergs. Utmarksgatan 9 Helsinborg kl 18.

Vi får se deras trädgård och tillfälle att byta erfarenheter.

 

Vårens och sommarens program 2019

Januari

TISDAG 22 JANUARI KL 19 Gröna huset, Lybecksgatan

Frösådd av Rhododendron och Magnolior

Föreningen informerar om fröförökning av dessa växtgrupper samt tillhandahåller substrat och frö så att de som vill kan göra sin första sådd. ​

Februari

TISDAG 26 FEBRUARI KL 19 Gröna huset Lybecksgatan

Årsmöte ​

Mars

TISDAG 12 MARS KL 19 Gröna huset Lybecksgatan

”Att börja med Rhododendron”

Stefan Salomonsson från Sydsvenska Rhododendronsällskapet berättar  ​

 Maj

LÖRDAG 4 MAJ

Bussutfärd

Vi planerar en bussutflykt med Magnolia - skogen i Alnarp som huvudmål, samt några trädgårdar med rhododendron och kanske en plantskola. ​

SÖNDAG 12 MAJ KL 14 Hildings Have, hörnet mellan Vasatorpsvägen och Lundsbäcksgatan

Växtmarknad tillsammans med Trädgårdsföreningen.

Stort utbud av både vanliga och ovanliga perenner, buskar och träd.

Säljare medtager eget bord och annat som behövs vid försäljningen. 10 procent av försäljningssumman betalas till sektionens representant. Alla säljare och köpare är varmt välkomna.

 SÖNDAG 19 MAJ Hildings Have

Trädgårdsrundornas första arrangemang är Vårrundan.

Vi deltar och ger fler trädgårdsintresserade möjlighet att besöka Hildings Have. Vid denna tid blommar säkert många av våra vackra buskar. ​

Juli

ONSDAG 10 JULI KL 18 Hildings Have

Sommarfest med växtauktion

TISDAG 22 OKTOBER 2019 KL 19.00

Medlemsmöte i Gröna Huset på Råå. Krister Cedergren kommer och pratar om sitt liv som plantskoleägare. Krister har nyligen lagt ner sin plantskola men vi hoppas att han berättar om hur man gjorde förr i plantskolan och hur tiden har förändrats. Han berättar även hur sortimentet i plantskolan förändrats. Föredraget kommer att äga rum i samtalston och vi kan få ställa frågor och få råd och odlingstips av Krister som har en livslång erfarenhet av att odla växter.